Haber

Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına yaptığı giyim yardımı yetersiz

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına sağladığı giyim ve terlik yardımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çakmak, “Laboratuvar işçisi önlüğünün fiyatı 400 TL. Ama Sağlık Bakanlığı’nın biz arkadaşlara gönderdiği para 70 TL, şimdi farkı düşünün.”

Hürriyet Sağlık-Sen Genel Başkanı Erdoğan Çakmak, Samsun’da bir eczaneye giderek sağlık çalışanının giymesi gereken iş kıyafetlerinin güncel fiyatlarını öğrendi. Laboratuvar çalışanı önlüğünün fiyatının 400 TL olduğunu ancak Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarına önlük için 70 TL ödediğini hatırlatan Çakmak, şöyle konuştu:

“Sağlık çalışanlarım ve meslektaşlarım biliyorsunuz ki her yıl Aralık ayı itibarıyla Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarımızın her meslek grubu için farklı iş kıyafeti malzemesi, ayakkabı, terlik ve üniforma için harçlık gönderiyor. Ama biz bunu anlatmaktan yorulduk. Yıllardır açıklayamadığımız bir konu. Farkındalık yaratmak ve gerçek fiyatları görmek için bugün Samsun’da çok önemli bir medikal firmasındayız. Sağlık Bakanlığı’nın biz sağlık çalışanlarına laboratuvar teknisyeni için gönderdiği ortalama fiyat Arkadaşının iş gömleği 70 TL. İş ayakkabısı yani terlik için gönderdiği fiyat 90 TL. Bakın bugün terlik yapıştırmak için ayakkabı mağazasına gitseniz bile tamir için o tutardan fazlasını isteyecekler. Biz yıllardır bu rakamlarla sadece bir tanesini değil, yarısını bile toptan fiyatına almanın mümkün olmayacağını ifade ettik.Eylemlerimiz ve açıklamalarımızla sonunda Maliye Bakanlığına ve Bakanlığa ulaştık. Sağlık. Bu gerçekleri resmi başvuruyla anlattık.

“ÖNLÜĞÜN GÜNCEL FİYATI 400 TL, SAĞLIK BAKANLIĞININ ABD DOSTLARIMIZA VERDİĞİ PARA 70 TL”

Bugün onlara bunu anlatmak ve aradaki farkı size göstermek için mağazamızdayız. Şimdi gelin bu önlüklerin tam fiyatları ile ayakkabı ve terliklerin gerçek fiyatlarının ne olduğuna bakalım. Laboratuvar çalışanı önlüğünün fiyatı 400 TL’dir. Gördüğünüz önlüğün güncel piyasa fiyatı 400 TL. Ancak Sağlık Bakanlığı’nın biz arkadaşlara gönderdiği para 70 TL, şimdi farkı düşünün. Hemşire arkadaşlarımızın kullanabileceği personelin en düşük fiyatı 700 TL’dir. Ama bize gönderilen para 80 TL. Arkadaşımızın bu kıyafeti Sağlık Bakanlığı’ndan 80 TL’ye alıp giyip işe gitmesi bekleniyor. Gerisini size bırakıyorum. Hemşire arkadaşlarımızın giydiği terliğin ortalama fiyatı 1.200 TL. Gerisini siz düşünün arkadaşlar. Aslında bu fiyatların bu şekilde olduğunu biliyorduk. Ancak biz bunu bilmeyen yetkililerin, bürokrasi ve Sağlık Bakanlığı çalışanlarının bizi bilmesi için geldik, gördük, durumu inceledik. Umarım vurulduktan sonra gerçeklerini görürler ve gerçek bedeli ne olursa olsun bize öderler.”

haberbeylikduzu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu