Yaşam

Hitler’in sağ kolu Hermann Göring’in evinde uzuvları kesik iskeletler bulundu

Adolf Hitleri’in sağ kolu ve Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin kurucusu Hermann Göring’in evinde, elleri ve ayakları kesilmiş insan iskeletleri bulundu. İskeletlerden birinin, bir bebeğe ait olduğu açıklandı. Hitler’in askeri karargahı ‘Kurt İni’nin bahçesindeki kalıntılar, arkeologlar tarafından gün yüzüne çıkartıldı.

Polonya’da yer alan mülkte bulunan iskeletler için henüz kimliklendirme çalışması yapılmadı. Kalıntıların vücut bütünlüğünün bulunmadığı, iskeletlerin hiçbirinin el ve ayakları olmadığı belirtildi.

‘YAN YANA GÖMÜLMÜŞLER’

‘Tarihin Kalıntıları’ dergisinin yayıncısı Oktavian Bartoszewski, araştırma ekibinin toplamda üç yetişkin, bir genç ve bir bebeğin kalıntılarını keşfettiğini söyledi. “Hepsi aynı yönde yan yana yatar vaziyette gömülmüştü” diyen Bartoszewski, “Bulunan en korkunç şey, bebeğe ait kalıntılardı” ifadelerini kullandı. Kazı başkanı Piotrek Banaszkiewicz ise, şu açıklamada bulundu:

“Ciddi şekilde deforme olmuşlardı. Omurga eğriydi ve çarpık kafatasında görünür bir göz yuvası yoktu. Çene yerinden çıkmıştı. Kafatasının çene kemiğinde aşınmış dişler vardı, bu da yaşlı bir insana işaret ediyordu. Hiçbir giysi ya da mücevher izine rastlanmadı, bu da kurbanların cesetlerinin gömülmeden önce soyulduğunu düşündürüyor.”

İDAMINDAN ÖNCE İNTİHAR ETTİ

Hitler’in sağ kolu ve Nazi Almanyası’nda silahlı kuvvetlerin başkanı Göring, Nürnberg Uluslararası Askerî Ceza Mahkemesi’nde yargılanan en yüksek rütbeli Nazi yetkilisiydi. 1946’da planlanan idamın arifesinde bir siyanür hapıyla intihar etmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu