Haber

14 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan 54 yaşındaki adam ‘fiziksel hadım’ edilecek

ABD’de 14 yaşındaki bir kız çocuğa cinsel istismarda bulunan 54 yaşındaki Glenn Sullivan’ın 50 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve ‘fiziksel hadım’ edileceği belirtildi. 14 yaşındaki çocuğun, cinsel istismar sonucu hamile olduğu duyuruldu.

Louisiana yasaları, cinsel saldırı ve istismar suçlarından hüküm giyen erkeklerin kimyasal hadım cezasına çarptırmasına izin veriyor. Hükümlüler, kimyasal hadım yerine testislerin alındığı ‘fiziksel hadım’ uygulamasını da seçebiliyor.

‘YASAMA ORGANININ SAĞLADIĞI HER ARACI KULLANACAĞIZ’

Adli Bölge Savcısı Scott M. Perrilloux, “Bu tür vakaların çoğu korku nedeniyle rapor edilmiyor. Bu genç kadının tehditler ve zorluklar karşısında gerçeği söyleme gücü gerçekten inanılmaz” dedi. Perrilloux, Sullivan’ın özellikle ‘fiziksel hadım’ uygulamasına tabi tutulacağını dile getirdi. Davayı yürüten Bölge Savcı Yardımcısı Brad J. Cascio ise, “Toplumumuzdaki çocuklar için adalet aramak amacıyla, fiziksel hadım etme de dahil olmak üzere yasama organının bize sağladığı her aracı kullanmayı planlıyorum” açıklamasında bulundu.

17 Nisan’da düzenlenen duruşmada ‘ikinci derece cinsel saldırı’ suçlamasını kabul eden Sullivan hakkındaki soruşturma, Temmuz 2022’de başlatılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

habervezirkopru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu