Ekonomi

Coca-Cola İlk Çeyrek Kâr ve Satışları Analist Tahminlerini Aştı

Coca-Cola (KO), ilk çeyrekte elde ettiği kazanç ve gelirin finansal analistlerin tahminlerini aşmasıyla 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını duyurdu. Şirket, 0,70 dolarlık analist konsensüsünün biraz üzerinde 0,72 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) bildirdi. Çeyrek geliri de 11,02 milyar $’lık tahmine kıyasla 11,3 milyar $ ile beklenenin üzerinde gerçekleşti.

Şirketin net geliri geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3 oranında arttı. Bu arada, döviz kurları, satın almalar ve elden çıkarmaların etkilerine göre ayarlanan organik geliri %11 oranında arttı. Bu artış, konsantre satışlarında %2’lik bir düşüş olmasına rağmen, fiyatlandırma ve ürün karmasındaki %13’lük büyümeden kaynaklandı. Coca-Cola’nın küresel birim kasa hacmi %1 gibi mütevazı bir oranda büyüdü. Ancak şirketin faaliyet geliri, temel olarak Fairlife ve BODYARMOR ticari markalarıyla ilgili maliyetler ve döviz kurlarının etkisi nedeniyle %36 oranında azaldı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su James Quincey, şirketin gidişatına ilişkin iyimserliğini paylaşarak şunları söyledi: “Karmaşık bir ortamda hacim, gelir ve kazançlarda bir çeyrek daha büyüme sağlayarak 2024’e başlamamız bizi cesaretlendiriyor.” Coca-Cola Happy Tears Zero Sugar’ın tanıtımı ve Foodmarks by Coca-Cola kampanyası da dahil olmak üzere şirketin odaklanmış pazarlama çabaları, satış hacminin ve pazar payının artmasında önemli bir rol oynadı.

Şirketin hisse senedi fiyatı, kazanç açıklamasının ardından %1,55 oranında artarak yatırımcıların beklenenden daha yüksek kazanç ve gelirden memnun olduğunu gösterdi. Hisse senedi fiyatındaki bu artış, yatırımcıların Coca-Cola’nın performansı ve gelecekteki potansiyeline ilişkin olumlu bakış açısını yansıtıyor.

Geleceğe bakıldığında, Coca-Cola 2024 yılı projeksiyonlarını revize etti ve şimdi organik gelir büyümesinde %8 ila %9’luk bir artış bekliyor. Şirket, döviz kurlarının bir önceki yıla kıyasla net gelir üzerinde %4 ila %5, karşılaştırılabilir EPS büyümesi üzerinde ise %7 ila %8 oranında olumsuz etki yapacağını öngörüyor. Bu engellere rağmen Coca-Cola, kur dalgalanmalarından arındırıldığında karşılaştırılabilir EPS’de %11 ila %13’lük bir artış ve 2023’te bildirilen 2,69 $’dan karşılaştırılabilir EPS’de %4 ila %5’lik bir artış öngörüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Coca-Cola, 2024’ün ikinci çeyreği için, bir önceki yıla kıyasla net gelir üzerinde döviz kurlarından kaynaklanan %6’lık bir olumsuz etki ve karşılaştırılabilir EPS büyümesi üzerinde %8 ila %9’luk bir olumsuz etki öngörüyor. Şirket, hissedarları için değer yaratma konusundaki kararlılığını sürdürüyor ve tüm yıl için yaklaşık 9,2 milyar dolar serbest nakit akışı yaratmayı bekliyor.

Quincey sonuç olarak şunları söyledi: “Dünya çapındaki sistemimizin, etkili stratejiler, birleşik hedefler, çeşitli ürün portföyü ve güçlü pazar uygulamaları ile desteklenen sürekli başarı için iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımı ile üretilmiş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

haberof.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu