Teknoloji

Samsung Galaxy Watch5’in “BioActive Sensörü” Ne İşe Yarar?

Ağustos ayında ülkemizde lanse edildi Samsung Galaxy Watch5 serisi , ‘BioActive Sensör’ sayesinde sağlık durumunuzu takip etmenizi sağlayan birçok özellik sunar. Peki bu sensör tam olarak ne yapıyor? İzleme verileri ne sağlar?

Galaxy Watch5’in BioActive Sensörü, diğer akıllı saat modellerine kıyasla lider bir rol oynuyor. Sensör, üç farklı sağlık sensörünün tek bir çip üzerinden çalışmasını sağlar. sensörlü kan oksijen oranı, kan basıncı, kalp ritmi ve uyku takibi gibi.birçok veri anlık olarak ölçülebilir.

Peki bu bilgiyi takip etmek ne işe yarar?

Saatin Vücut Bileşimi özelliği sayesinde BioActive Sensör tarafından elde edilen bilgiler iskelet kası ve bazal metabolizma hızı veya ağırlık ölçümüBunun ötesinde, kullanıcıların bedenleri hakkında daha bütünsel bilgiler sunabilir.

Kullanıcılar bu bilgilerle gelecekleri için planlar yapabilir; kilo almak, kas kütlesini artırmak ya da metabolizmasını hızlandırmak için harekete geçebilir.

Kan basıncının, kalp ritminin ve elektriksel aktivitenin tespiti, kullanıcıya her an kalp sağlığı hakkında dengeli bilgi sağlayabilir. Elbette bunun sonucunda önlem almak için bir uzmana danışmanızda fayda var.

Galaxy Watch5 Pro’daki Gelişmiş Uyku Takibi özelliği, uyku kalitesi ve alışkanlıkları takip edilecek sağlar. Uyku evreleri, horlama ve uyku sırasındaki kan oksijen seviyeleri gibi bilgilere uyanır uyanmaz ulaşılabiliyor. Ayrıca Uyku Koçu ile kullanıcılar uyku alışkanlıklarını iyileştirmek için harekete geçebilirler.

Akıllı saat sensörlerinin en çok kullanıldığı alanlardan biri de elbette spor. Spor sırasında vücut maliyetlerini anında sunmanın yanı sıra, kaybedilen terin ölçüsüne göre. alınacak sıvı miktarıde ulaşılabilir.

Bu temaya tıklayarak Samsung Galaxy Watch5 serisine göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu