Ekonomi

Avrupa hisseleri kazanç ve enflasyon beklentisiyle sabit kaldı

Yatırımcılar büyük şirketlerin kazanç raporlarını incelerken ve Euro bölgesinin Nisan ayı enflasyon rakamları da dahil olmak üzere önemli ekonomik verileri beklerken, Avrupa borsaları bugün çok az değişiklikle açıldı.

Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi erken işlemlerde değişmedi ve art arda beş aylık kazançların ardından ayı ilk düşüşle kapatmaya hazırlandı. Piyasa katılımcıları, Haziran sonrası olası Avrupa Merkez Bankası faiz oranı kararlarına ilişkin göstergeler için enflasyon verilerinin ve ilk çeyrek GSYİH rakamlarının açıklanmasını yakından izliyor.

Mercedes-Benz OTC:MBGAF, otomobil üreticisinin ilk çeyrek kazançlarında %30’luk bir düşüş bildirmesinin ardından hisselerinin %2,7 oranında düştüğünü gördü. Şirket ayrıca fiyat indirimi savaşlarından kaçınma niyetini dile getirdi.

Stellantis NYSE:STLA, ilk çeyrek gelirindeki önemli düşüşün ardından hisse fiyatında %2,2’lik bir düşüş yaşadı. Bu gerileme, Fransız-İtalyan otomotiv üreticisinin karşılaştığı zorlukları yansıtıyor.

Buna karşılık, Almanya’nın en büyük emlak grubunun ilk çeyrekte kâra döndüğünü bildirmesinin ardından Vonovia’nın hisseleri %5 oranında yükseldi.

HSBC’nin hisseleri, bankanın son çeyrek kazançları, yaklaşan bir hisse geri alım girişimi ve CEO Noel Quinn’in beklenmedik emeklilik haberi üzerine %2,3 arttı.

Logitech NASDAQ:LOGI, olumlu bir tam yıl tahmini açıkladıktan ve dördüncü çeyrek sonuçlarıyla beklentileri aştıktan sonra hisse fiyatında %6’lık bir artış gördü. İsviçre-Amerikan bilgisayar aksesuarı üreticisinin performansı teknoloji sektöründe parlak bir nokta olarak öne çıktı.

Yatırımcılar, bu karışık kurumsal finansal sonuçları analiz etmeye devam ederken, aynı zamanda bugünkü enflasyon ve GSYİH raporlarının işaret ettiği daha geniş ekonomik sonuçlara da hazırlanıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu