İş

Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikasında İşçiler Zam Protestosu Başlattı

TANER ÖZAY

Konya’nın Seydişehir İlçesi’ndeki Eti Alüminyum Fabrikası’nda işçiler, patronun teklif ettiği yüzde 56 zammın beklentileri karşılamaması üzerine protesto kararı verdi. 6 Şubat akşamı başlayan protestolar 5’inci gününde de devam etti. Seslerini yetkililere duyurmaya çalıştıklarını belirten bir işçi, “İşverenlerimiz ve siyasilerimiz sesimizi duyana kadar protestolarımıza devam etmeyi planlıyoruz.”

Konya Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası çalışanları, verilen zamların yetersiz olması nedeniyle günlerdir eylemlerine devam ediyor. Yüksek enflasyon, geçim sıkıntısı, Seydişehir’deki yüksek kira fiyatları ve her geçen gün artan gıda fiyatları karşısında maaşlarının eriyip gitmesi karşısında yüzde 56’lık zamma karşı harekete geçme kararı aldıklarını belirten işçiler, artış kabul edilemez.

Protestoların 5. gününde açıklama yapan bir işçi, hak ettikleri bedeli alana kadar protestolarına devam edeceklerini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat akşamı Özçelik-İş Sendikası Seydişehir şubesi önünde başlattığımız yürüyüşümüz ve eylemlerimiz devam ediyor. İşverenimizin bize teklif ettiği yüzde 56 zammı kabul etmediğimiz için eylemlerimize devam ediyoruz. Özçelik-İş Sendikası ve işçi arkadaşlarımızla birlikte 6 gün boyunca burada eylem yapıyoruz.Amacımız işverenimizi korumaktır, mesele işyerimize zarar vermek değil, hak ettiğimiz ücreti almaktır.

“MİNİMUM FİYATA REKABET EDİYORUZ”

20 yıldır çalışan bir işçi olarak 2005 yılında çalışmaya başladığımızda memur maaşlarıyla aramızda çok büyük bir fark yoktu. Bu 20 yıllık süreçte bırakın memur maaşlarını, taban fiyatla rekabet eder duruma geldik. Talaşlı imalatta ağır iş kollarında çalışan personelin taban fiyatından daha fazla maaş alması kabul edilemez. 15 bin lira civarında çalışıyorduk. Yeni artışlarla birlikte 22 bin lira civarındaki miktarlara ulaştık. Bu fiyatlar bize yetmiyor.

“SESİMİZ DUYULANA KADAR DEVAM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

22-23 bin lira Türkiye şartlarında yaşanılacak bir durum değil. Konut kiralarının 10-12 bin lira civarında olduğu, marketlerin yandığı Seydişehir’de sağlık ve eğitim masraflarını karşılamayan bir fiyatı kabul etmiyoruz. “İşverenlerimiz ve siyasilerimiz sesimizi duyana kadar eylemlerimize devam etmeyi planlıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu