Haber

Rusya: Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkının istekleri doğrultusunda bir politika izleyen, farklı kalibrede bir lider.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Siromolotov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan farklı kalibrede bir lider. ülkeler, dış baskıya rağmen.” terimini kullandı.

Siromolotov, TASS haber ajansına yaptığı açıklamada, Türkiye’de Moskova ve Ankara’nın doğalgaz dağıtım merkezi projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl Kuzey Akım doğal gaz boru hattı sınırında meydana gelen patlamaları “terör eylemi” olarak nitelendiren Siromolotov, Rusya’nın müşterileri olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ekonomik ihtiyaçları için ihtiyaç duydukları temel malları alma imkanından mahrum bırakıldıklarını söyledi. faaliyetler.

Siromolotov, Avrupa ekonomisinin ve rekabet gücünün ve sıradan vatandaşların refahının darbe aldığını söyledi.

Siromolotov, tüm bunlara ek olarak, Türkiye ile Rusya arasındaki iş birliğinin dinamik bir biçimde geliştiğini kaydederek, iki ülke arasındaki diyaloğun çıkarlara dayalı karşılıklı saygıya ve ulusal önceliklerin dikkate alınmasına dayandığına dikkat çekti.

Siromolotov, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dış baskılara rağmen, üçüncü ülkelerin talimatlarına göre değil, halkının özlemlerine uygun bir politika izlemeye hazır olduğunu gösteren, farklı kalibrede bir lider” dedi. dedim. sözünü kullandı.

Rusya ile Türkiye’nin en başarılı işbirliği alanlarından birinin enerji olduğunu anlatan Siromolotov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ortak çabalar sonucunda Türkiye’de doğal gaz merkezi kurma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Siromolotov, bu merkezin inşası için müzakerelerin sürdüğünü hatırlatarak, “Türk ortaklarımızın birlikte yakın çalışma konusundaki şevkini, yapıcı yaklaşımını ve kararlılığını memnuniyetle karşılıyoruz. Ortak çabalarla, başta olmak üzere ortaya çıkan tüm sorunları başarıyla çözebileceğimize inanıyoruz.” mevcut ve gelecekteki enerji tesislerinin güvenliğini sağlamak.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu