Haber

Biden’dan sosyal medyada farklı paylaşım

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok’a girerek “bidenhq” isimli hesabından içerik paylaşmaya başlayan ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam oynanan Super Bowl finaline ilişkin de paylaşımda bulundu.

Ülkede kendisine karşı başlatılan “Brandon” kampanyasının görselini kullanan ve gözünden çıkan kırmızı ışının görselini X hesabında yayınlayan Biden, “Tıpkı bizim çizdiğimiz gibi” dedi. Bu kelimeyi kullandı.

BRANDON’UN GÜNCELLEMESİ NEDİR?

“Brandon” trendinin geçmişi 2022 yılına kadar uzanıyor. NBC televizyon kanalının NASCAR Xfinity Serisini kazanan yarışçı Brandon Brown ile yaptığı röportaj sırasında arkadaki kalabalık “Siktir git Joe Biden” sloganları attı. Ancak NBC spikeri bunu Brown lehine bir “Haydi Brandon” sloganıyla karıştırdı.

Bu olayın ardından üst düzey Cumhuriyetçiler, artan benzin fiyatları, artan enflasyon ve Biden’ın diğer başarısızlıklarından bahsederken “Siktir git, Joe Biden” demek için “Hadi Brandon” ifadesini kullanmaya başladı.

O andan itibaren “Brandon” terimi Amerikan siyasetinde sıklıkla kullanılmaya başlandı. Hatta Biden ve iletişim ekibi, kendilerine karşı olan bu akımı farklı görseller hazırlayarak olumlu bir projeye dönüştürmek istiyordu.

Biden’ı güçlü ve kararlı bir lider olarak tasvir eden “Karanlık Brandon” sahnesi, Biden’ın kampanyasına fon toplamasına ve destekçilerini harekete geçirmesine yardımcı olan siyasi bir stratejiye dönüştü.

KAYNAK: HABER7

yesilovahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu