Sağlık

MÜSİAD Desteğiyle Hatay’da Yapılan Sahra Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Sağlık Bakanlığı ile uyum içinde MÜSİAD Karlsruhe ve MÜSİAD Paris üyelerinin destekleriyle Hatay Defne’de inşa edilen sahra hastanesi tamamlandı ve hasta kabulüne başladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), yerli ve yabancı üyelerinin desteğiyle afet bölgesindeki yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konteyner şehir faaliyetlerine Kahramanmaraş Elbistan’da devam eden MÜSİAD, bölgenin birçok noktasında kurduğu aşevi, portatif mutfak ve lojistik merkezlerle depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Son olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Sağlık Bakanlığı ile uyum içinde Hatay Defne’de hayata geçirilen sahra hastanesi projesi tamamlanarak bölgedeki vatandaşların hizmetine sunuldu.

MÜSİAD Karlsruhe ve MÜSİAD Paris üyelerinin desteğiyle inşa edilen 54 yataklı ve yıllık 250 bin hasta kapasiteli hastanede 12’si doktor olmak üzere 57 sağlık çalışanına hizmet veriliyor.

Ayrıca hastanede 4 ana branş ve diş hekimliği hizmetleri kesintisiz olarak devam edecek. Hastanede genel cerrahi, dahiliye, çocuk, kadın doğum ve diş poliklinik hizmetleri verilirken, haftanın belirli günlerinde nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi, göz ve ortopedi poliklinik hizmetleri verilecek.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından da incelenen hastanenin tıbbi donanımı sağlık çalışanı atanmasıyla poliklinik hizmeti vermeye başladı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haberpazaryeri.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu