Dünya

Seferihisar’ın kapıları dünya sanatçılarına açıldı

Seferihisar Belediyesi ile Sporcular Birliği arasında kültür ve sanatın gelişmesi için işbirliği protokolü imzalandı. Dünyanın ilk Esnaf Birliği’nin kurulduğu Teos Antik Kenti’nde imzalanan protokolle Seferihisar kapılarını dünya esnafına açacak.

Seferihisar Sığacık’ta bulunan ve geçmişi milattan önceye dayanan ve dünyanın ilk Esnaf Birliği’nin kurulduğu Teos Antik Kenti, dünya esnafını ağırlamaya hazırlanıyor. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve Oyuncular Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Taner Rumeli’nin tarihi antik kentte imzaladığı iş birliği protokolü ile Seferihisar kapılarını dünya sanatçılarına açacak. 12 İon Kentini bir kültür rotasında birleştiren “İyon Kentleri Rotası Projesi” kapsamında Seferihisar Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile Seferihisar’ın kültür ve sanat faaliyetlerinde uluslararası bir şehir haline gelmesi amaçlanıyor.

“SANATÇILAR KENTİ SEFERİHİSAR”

Oyuncular Birliği ile imzalanan iş birliği protokolünün hem Seferihisar’ın hem de Türkiye’nin kültür ve sanatına büyük katkılar sağlayacağını belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Teos Antik Kenti, dünyadaki ilk Esnaf Birliği’nin kurulduğu yerdir. İyon Kentleri Rotası ile başladığımız süreç, Dionysos Festivali ile devam edecek. 19-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde ‘Sanatçılar Şehri Seferihisar’ teması ön plana çıkacak. Players Syndicate, Türkiye’nin en büyük çatı kuruluşudur. Dünyanın her yerinden sanatçılarla işbirliği yapıyorlar. Bu topraklar nasıl binlerce yıldır esnafın buluşma noktası olduysa bundan sonra da böyle olması için hep birlikte çalışacağımıza dair bir protokol imzaladık. Çok verimli bir işbirliği olacağına eminim” dedi.

SEFERİHİSAR’I ULUSLARARASI SANATÇILARA TANITACAĞIZ”

Teos’un kendileri için tarihi bir değere sahip olduğunu ifade eden Tiyatrocular Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Taner Rumeli, “Dönemin sanatçıları birlik beraberlik içinde hareket ederek bu yöreye çok değerli katkılarda bulundular ve bugün de Tiyatrocular Sendikası olarak aynı bilinçle hareket ediyoruz. Ortağı olduğumuz Dionysos Festivalini kültür sanat alanına katkı sağlaması açısından çok değerli buluyoruz. Birliğimiz Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA) Yönetim Kurulu Üyesi olup, Seferihisar’da kültür sanat alanına katkı sağlayan her konuyu uluslararası teşkilatımızın gündemine taşıyarak bu bölgeyi güçlendirmek için çalışacağız. Seferihisar Belediyesi’ne bu iş birliği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-akcadag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu