Haber

Türkiye’nin operasyonu öncesi Suriye’de çok önemli gelişme! Terör örgütü ABD ile işbirliğini sonlandırdı

SuriyeTerör örgütleri PKK/PYD/Türkiye’de DEAŞ’la mücadele kisvesi altında ypgİngilizlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri haberlerReuters ajansına bir açıklama geldi.

“KOALİSYON İLE TÜM OPERASYONLAR DURDU”

Ajansın “son dakika” ibaresiyle aktardığı açıklamalarda, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki askeri operasyonlarının ardından ABD öncülüğündeki koalisyonla ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurma kararı aldığı belirtildi. Sözcü’de yer alan habere göre, Suriye Demokratik Güçleri’nin sözde sözcüsü Aram Kına, “SDG, koalisyonla yürüttüğü tüm koordinasyon ve ortak terörle mücadele operasyonlarını durdurdu” dedi.

TERÖR TEMSİLCİSİ BİDEN’DEN YARDIM İSTEDİ

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, daha önce yaptığı açıklamada DEAŞ ile işbirliğinin sona ermediğini açıklamıştı. Daha birkaç gün önce Suriye Demokratik Güçleri’nin terörist lideri Mazlum Abdi konuştu ve Washington’dan Ankara’ya daha güçlü bir mesaj göndermesini istedi. Abdi, “Hala gerginiz. Türkiye’yi durdurmak için daha güçlü ve sağlam açıklamalar yapılması gerekiyor” diyerek adeta ABD Başkanı Biden’dan yardım istedi.

TERÖR SALDIRISINDAN SONRA İLAVE ARADILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu