Haber

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’e 40 bin yıla kadar hapis

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk Adalet Bakanlığı’nın iadesine karar vermesinin ardından Türkiye’de tutuklandığı dolandırıcılık davasında savcılık, bir yıla kadar hapis cezası istedi. 40.462 yıl.

“SUÇ ORGANİZASYONUNUN KURUCUSU VE LİDERİ”

Thodex davasında savcı mütalaasını verdi. Mütalaada, tutuklu sanık Faruk Fatih Özer’in “Bilgi Sistemleri, Banka veya Kredi Kuruluşlarını Araç Olarak Kullanarak Suç İşleme, Dolandırıcılık Amaçlı Örgüt Kurmak ve Yönetmek” suç örgütünün kurucusu ve lideri olduğu belirtildi. , Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerini Dolandırıcılık ve Suçtan Doğan Malvarlığı” suçundan “Değerlerini Aklamak” suçlarından toplam 12 bin 142 yıl 40 bin 462 yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

20 NİSAN’DA TÜRKİYE’YE GİRDİ

Dosyada kaçak zanlı olarak aranan kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalandı. Arnavutluk’ta Duraç Yargıtay’ın verdiği iade kararının ardından 20 Nisan’da yurda getirilen Özer’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemleri 3 gün sürdü. İşlemlerinin ardından 23 Nisan’da Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen sanık, çıkarıldığı hakim tarafından tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu