Haber

Spil Dağı Milli Parkı Karla Kaplandı

Manisa’nın eteklerinde yer alan ve Manisa ile İzmir kentlerini ayıran Spil Dağı Milli Parkı beyaza büründü. Dün akşam saatlerinde başlayan ve zirvede 10 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığı en çok milli park ziyaretçilerini sevindirdi.

Manisa’nın 1571 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı’nda dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, dağın zirvesini beyaza boyadı. Sultan Yaylası bölümünde 2 santimetreden başlayan kar kalınlığı, Atalanı mevkiinde 5 santimetreye, Spil Dağı zirvesindeki seyir terasında ise 10 santimetreye ulaştı. Spil Dağı’nın simgelerinden Yılkı atları, karla kaplı alanlarda yiyecek bulmak için bungalov evlerin bulunduğu bölgeye inerek beslendi.

Karla kaplı Spil Dağı Milli Parkı’nda kartpostallık görüntüler oluşturulurken, sömestr tatilinde her gün sporcularını milli parka taşıyan İzmir’de bir belediyeye ait spor kulübü öğrencileri karın keyfini çıkardı. Sömestr tatilinde her gün yaklaşık 100 kişilik gruplar halinde 1.500 sporcuyu Spil Dağı Milli Parkı’na getirdiklerini kaydeden Antrenör Erdi Solak, “Hem doğa yürüyüşleri hem de karne ikramı olarak 1.500 spor okulu öğrencimizi 10 gün boyunca buraya getirdik. kar oyunu. 10 gün.” Yıl boyunca 1.500 öğrenciyi burada ağırlıyoruz. Bugün karla karşılaştık. 2 antrenörümüz ve yaklaşık 80 öğrencimiz ve velilerimizle buradayız. Kar benim için sürpriz olmadı. Her gün buraya geldiğimiz için dün gece beni aradılar ve kar yağdığını söylediler. Bana kalın giyinmemi söylediler. Buraya gelen çocuklarımız için sürpriz oldu. “Bu oldu ve harika vakit geçiriyoruz” dedi.

Öğrenci sporcuların velilerinden Rabia Moğlu, “Hava çok güzel, çocuklarımız çok mutlu” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. – MANİSA

haber-mucur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu