Ekonomi

Samsun Tramvayları 2023’te Rekor Kırdı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait tramvaylar 2023’te 100 bin 760 seferle 23,5 milyon yolcu taşıdı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan SAMULAŞ, çağın ve teknolojinin ihtiyaçlarına uygun hizmet vermeye devam ediyor. Kentte toplu ulaşımda önemli bir noktada yer alan tramvaylar, 2023 yılında 100 bin 760 sefer yaparak 23,5 milyon sefere hizmet verdi. Bu sayının 8 milyonunun öğrenci olduğu belirtildi. Ayrıca 10 Ekim 2023 tarihinde 92 bin yolcuya hizmet vererek günlük yolcu taşıma rekorunu da kırdı. 34 kilometrelik hat güzergahında 25’i kadın olmak üzere toplam 87 şoför, 29 tramvay ve 42 istasyonla hizmet veren hafif raylı sistemin en yoğun yolcu hareketliliğine sahip istasyonu 4 milyon yolcuyla Türk-İş İstasyonu oldu. yıllık. Bu istasyonu sırasıyla Cumhuriyet Meydanı ve Atakent İstasyonları takip etti.

Teknolojik gelişmeleri takip ederek vatandaşlara en uygun hizmeti sunmayı ve yeniliklerle müşteri memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini belirten SAMULAŞ Genel Müdürü Fatih Arlı, “2023 yılında yolcularımıza güvenli ve konforlu ulaşım sağladık. 2023’te yenilikler var. Bunlardan biri de toplu ulaşım hizmetlerinde.” “Aylık kredi kartı kullanım sayısı 2023 yılının ilk aylarında 15-20 binden 115-120 bine ulaştı” dedi.

7 bin 663 afetzede vatandaşımıza Kardeş Kart verdiklerini belirten Arlı, “Biz de sosyal belediyecilik anlamında depremzede olarak şehrimize gelen misafirlerimizin yanında olduk. Bu kapsamda Büyükşehir’imizin aldığı kararla, Belediyesi olarak 7 bin 663 vatandaşımıza ‘Kardeş Kart’ vererek ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalarını sağladık. Yine özellikle engelli vatandaşlarımıza yönelik Sesli ve görsel uyarı sistemleri ile taşınabilir ulaşım uygulamalarında iyileştirme talep ettik ve bunu da gerçekleştireceğiz. Muhtemelen birkaç ay içinde hizmete alacağız, çünkü bu alandaki çalışmalar da tamamlanacak.Son olarak 10 yeni tramvayın alım süreci devam ediyor.İnşallah en kısa sürede yeni tramvaylarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. “Raylı sistem seyahat hizmetlerimizde memnuniyet düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Amacımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vererek rahat ve konforlu bir ulaşım hizmeti almalarını sağlamaktır” dedi. -SAMSUN

aladaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu