Haber

Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan’ın kamuoyu önünde cevabı yok” sözlerine AK Parti’den yanıt: Adaylığınızı açıklıyoruz.

2023 Bütçe Kanunu’nun tamamı bugün TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Saat 12.00’de başlayan görüşmelerde üç kez orta verildi. Saat 20.00 sıralarında kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önünde konuşan muhalefet partililerin eleştirilerini yanıtladı. Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan’ın kamuoyunda karşılığı yoktur” sözlerine de sert çıktı.

Numan Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle:

“AK Parti Kümesi’ne her zaman gergin bir tonda, hatta zaman zaman aşağılayıcı sözlerle konuşmanın yanlış olmadığını, Türkiye’nin ikinci büyük partisi liderine yakışmadığını ifade etmek isterim. Biz Meclis’teki milletvekillerinin hiçbirine hakaret etmedik, hakaret etmeyi de düşünmedik. Milletvekillerinizi kimin, nasıl belirlediğini herkes biliyor. Liderlerin ve parti meclislerinin helal oyu ile seçilir. Milletindir. her milletvekilini seçer.

“BAŞKAN YARDIMCISI’NIN BÜTÇEYİ SAVUNMASI DOĞAL OLAMAZ”

Burada Cumhurbaşkanlığı bütçesini sunma görevi, Meclis İçtüzüğü’nün 62. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısına veya Cumhurbaşkanının belirleyeceği bir bakana aittir. Bu nedenle burada Cumhurbaşkanı Yardımcısı veya rastgele bir bakanın bütçeyi savunması ve okuması kadar olağan bir şey yok. Bu Meclis bir Gazi Meclisidir. AK Parti’yle, CHP’yle, HDP’yle, MHP’yle, İYİ Parti’yle. 15 Temmuz’da hep birlikte direnen bir Meclis’tir. Kimsenin bu Meclisin ruhunu ayaklar altına almaya hakkı yoktur. Bu Meclisin emektarına saygı duymuyorsanız, neye saygı duyacaksınız?

“KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASI CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞININ KONUŞMASI OLDU”

Sayın Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonuna hep ‘diktatör’ dediği bir sıfat ekledi ve ‘zalim’ dedi. Halktan cevap yok dedi. Halkta bir dayanağı olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu’na diyoruz ki: Madem Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda bir karşılığı yok, lütfen adaylığınızı özel alana duyurunuz. Aslında Sayın Kılıçdaroğlu’nun buradaki konuşması bir Genel Kurul Bütçe konuşması değil, bir cumhurbaşkanı adaylığı konuşmasıydı… Cumhuriyet Halk Partisi Sayın Genel Başkanı, sürekli olarak Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i feshetme yetkisinden bahsetti. Daha geçen gün 6’lı tablo önerisi olarak gelen Anayasa teklifinde Cumhurbaşkanı’nın gerektiğinde Meclis’i feshetme yetkisini unutmuş görünüyorlar.

SEÇİMLERİ hileli zarlarla kazanıyoruz, sözlüğümüzde bulamazsınız.

Faiz oranlarıyla ilgili yanlış rakamları kamuoyu ile paylaşmayın. Faizin toplam bütçe içindeki payı 2002’de yüzde 43,2, 2022’de yüzde 11,3. 2002’de 100 liranın 85,7 lirası faize gidiyor, şimdi 15,5 lirası faize gidiyor. Hileli zarlarla seçim kazanma taktiklerinden bahsedildi. ‘Hileli zarlarla seçim kazanmak’ tabirini bizim sözlüğümüzde bulamazsınız. Milletin gönlüne girerek, milletin bağrında kalabilmekle, milletin çarşısında olmakla, milletin halayında, nikahında, cenazesinde bulunmakla seçimleri kazanıp Meclis’e geleceğiz. Milletin iradesiyle sandıklardan çıkıyor, halkın helal oyu ile iktidar oluyoruz ve başka yol tanımıyoruz. Ne 367’nin gölgesine sığınıyoruz, ne de Cumhuriyet Mitinglerinin gölgesine sığınıyoruz. Türkiye’de bir grup küresel vesayet merkezinin önünde de el ele durmuyoruz.

YÜZÜNÜZ NEDEN KIZARMADI NE ZAMAN SÖYLEDİNİZ?

Keşke Maraş neden kapalıydı? Neden o zaman yüzünün kızarmadığını söyledin? Artık KKTC’nin Maraş bölgesini de açarak milletimizin huzuruna gururla çıkıyoruz. Keşke Karabağ neden 30 yıl Ermeni işgali altında kaldı, neden buna göz yumdunuz diyeceksiniz. Artık Karabağ Azerbaycan’ın yurdudur ve kıyamete kadar da Azerbaycan yurdu olarak kalacaktır. Benden önceki konuşmalarda AK Parti ‘Kürt düşmanı’ ilan edildi. Bunu kategorik olarak reddettiğimizi belirtmek isterim. İnsanların yaratılışta ortak, Müslümanların din kardeşi olduğuna inanan bir zihniyetten geliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Kürt kardeşlerimiz ve bu coğrafyada yaşayan tüm kardeşlerimiz bizim kardeşimizdir. Bu ülkenin Kürt vatandaşları birinci sınıf vatandaşlarımızdır ve Türkiye’deki 85 milyon vatandaşımızdan hiçbir farkları yoktur. Bu bölgede asla ve asla insanları etnik kökenlerine veya mezheplerine göre ayırmıyoruz. İnsanları mezhep ve etnisitelerine göre ayırmak emperyalizmin bir oyunudur.

TÜRKİYE’NİN YÜZYILI OTORASİYE KARŞI DEMOKRASİ YÜZYILI OLACAK”

Yapılanların arkasındaki asıl gücün zihniyet devrimi olduğunun ve Türkiye’de büyük bir özgüvenin inşa edilmesiyle milletimizin ‘bunu yapamayız, izin vermeyiz’ gibi mazeretlerinin olduğunun altını çizmek isterim. artık gündemde değil. Şimdi bu başarının üzerine ikinci hedefimizin ikinci etabına geçiyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin asrı sadece bir partinin veya Cumhur İttifakı’nın değil, önümüzdeki dönemde tüm Türkiye’nin ortak hedefidir. Türkiye’yi sözü ve gücü dünyanın her yerine ulaşan bir ülke yapma amacı demektir. Türkiye’nin yüzyılı, demokrasinin istibdada karşı olduğu, adalet ve hakkaniyetin, eşitsizliğin ortadan kaldırıldığı, kapsayıcılığın ve ayrımcılığın ortadan kaldırıldığı insani bir yüzyıl olacaktır.

Kaynak: ANKA / Yeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu