Ekonomi

Borsa haftanın ilk işlem gününde fren yaptı

BIST 100 endeksi bir önceki kapanışa göre 5,20 puan gerilerken, toplam işlem hacmi 127,2 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 2,47 kaybederken, holding endeksi yüzde 0,21 yükseldi. Orta branş endekslerinde en çok kazandıran yüzde 7,17 ile ulaştırma olurken, en çok gerileyen yüzde 2,53 ile kimya, petrol ve plastik oldu.

Küresel piyasalar da dalgalı

Analistler, Çin’in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele için aldığı tedbirleri yumuşatmasına rağmen küresel borsalarda dalgalı bir seyir izlediğini belirtti.

Analistler, Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdamın varsayımların üzerinde 263 bin artmasına rağmen, piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantıda faiz oranlarını 50 baz puan artıracağına dair beklentilerin olduğuna dikkat çekti. önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantı güçlü bir şekilde devam edecek ve yetkililerin sözlü yönlendirmelerine dikkatle uyulmaya devam edilecektir.

Analistler, yarın veri gündeminde yurt içinde TÜFE bazlı reel efektif kur, Almanya’da fabrika siparişleri ve ABD’de dış ticaret istikrarının takip edileceğini belirterek, teknik olarak BİST 100 endeksinde 5 bin puanın direnç olduğuna dikkat çekti. ve 4.950 ve 4.900 seviyeleri dayanak noktasıdır. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu