Yaşam

Kayak, Kızak ve Daha Fazlası: Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri Rehberi

Türkiye’nin kış aylarındaki güzellikleri ve manzaraları da yaz aylarındaki güzelliği kadar büyüleyici… Bu yazımızı kayak yapmayı sevenler ve nereye gideyim diye düşünenler için hazırladık. Ülkemiz kış tatili için birçok seçenek sunmaktadır. İlk akla gelen kayak merkezlerinin yanı sıra ‘burada da kayak merkezi var mı?’ sorusu geliyor. Bunu size söyletecek yerler de var. Bu yerleri merak ediyorsanız yazımıza devam edin…

Kaynak:https://www.enuygun.com/bilgi/turkiye…

1. Ergan Dağı Kayak Merkezi

Erzincan şehir merkezine yakın olan ve uzun kayak pistleriyle beğeni toplayan Ergan Dağı Kayak Merkezi, özellikle snowboard tutkunları tarafından tercih ediliyor. Tesis açısından yetersiz görünebilir ama görünümü ve pist uzunluğu açısından adeta bir cevher…

Adres: JGW5+7V, 24002 Türkmenoğlu/Erzincan Merkez/Erzincan

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Harika bir kayak merkezi. Tüm personel çok kibar ve yardımsever…”

2. Uludağ Kayak Merkezi

Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olan Uludağ Kayak Merkezi, 30’un üzerinde konaklama tesisine ev sahipliği yapıyor. 31 pistine 13 teleski, 1 gondol ve 10 telesiyej hizmet veriyor. Klasik kayak dışında helikopterli kayak, snowboard, kar motosikleti ve buz pateni gibi aktiviteler de bölgenin kış aktiviteleri arasında yer alıyor.

Adres: Osmangazi, 1. Kirazlı Sk., 16340 Yıldırım/Bursa

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel, Bursa’ya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri ama fiyatlar oldukça yüksek ve yine araç kullanarak ödeme gerektiriyor. Gelenler hazırlıklı gelmeli, yiyecek ve içecekler aynıydı, biraz tuzlu ama güzeldi. “Tavsiye edebilirim.”

3. Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi

Hakkari ilinde yer alan Merga Bütan Kayak Merkezi’nde kayak sezonunun yaklaşık 6 ay sürmesi, merkezi şehrin önemli bir turizm alanı haline getiriyor. Parkurun kademeli olmaması profesyonel kayakçıların rağbet ettiği bir parkur olmasına rağmen Merga Bütan’da kızak yapmak da mümkün.

Adres: Hakkari Mergabütan Kayak Merkezi, 30000 Hakkari Merkez/Hakkari

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Hakkari sosyal aktivite imkanı sağlayacak şartlarda çok güzel bir parkur. Otel açılırsa çok daha güzel olur.”

4.Kartepe Kayak Merkezi

İstanbul’a yakınlığı nedeniyle tercih edilen Kartepe, kaliteli parkurlarıyla uzun süreli ve hafta sonu kış tatilleriniz için eşsiz bir kış rotasıdır. Sezonda kar seviyesi 1,5 ila 3 metre arasında değişiyor. Kayak yapmayı bilmiyorsanız profesyonel kayak eğitmenlerinden ders alabilirsiniz. Kartepe’de çok kolay parkur, 4 kolay parkur, 5 orta zorlukta parkur ve 2 çok zor parkur bulunuyor.

Adres: Balaban, 41250 Kartepe/Kocaeli

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “14 Ocak 2024’te gittim. Çok kar vardı. Kayak yapan çok sayıda insan vardı. Acemiler ve profesyoneller için ayrı parkurlar bulunmaktadır. Pazar günü oldukça kalabalıktı. Otel bölgesindeki tüm kafe ve restoranlar gerçekten pahalıdır. Örnek patates tabağı 200 TL, bir bardak çay 50 TL, tuvalet 20 TL, günübirlik gidiyorsanız gidiş-dönüşte yoğun trafik riskini göze almalısınız çünkü tek şerit var yukarı aşağı gidiyor.”

5. Salda Kayak Merkezi

Burdur, Denizli ve Antalya arasında yer alan Salda, sadece gölüyle değil aynı zamanda kayak merkeziyle de ünlü. Salda Kayak Merkezi 2012 yılında hizmete açılmış olup kayak merkezi açısından başarılı olmasının yanı sıra oldukça güzel görünümüyle de diğerlerinden ayrılmaktadır. Kayak merkezi Salda Gölü manzarasına bakmaktadır. Burdur şehir merkezine 77 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezinde uzunlukları 1000 ila 1500 metre arasında değişen, tüm kayakçılara uygun 5 pist bulunuyor.

Adres: Merkez, 15500 Niyazlar/Yeşilova/Burdur

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Orta yaş üzeri kayakçılar için oldukça uygun bir yer.”

6. Erciyes Kayak Merkezi

Kayseri şehir merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Erciyes kayak merkezi kayak tutkunlarının sıklıkla ziyaret ettiği rotaların başında geliyor. 41 adet pistin bulunduğu kayak merkezinde çocuklar ve profesyonel kayakçılar için uygun pist alternatifi bulunmaktadır. Kayak, snowboard, kar voleybolu, kar havuzu gibi aktivitelerle kar sezonu boyunca devam ediyor. Konaklamak için hem dağ hem de şehir otellerini tercih edebilirsiniz.

Adres: Hisarcık Erciyes Mahallesi, Kayseri Develi Yolu, 38220 Melikgazi/Kayseri

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Türkiye’nin ve Kayseri’nin değerli değerlerinden biri. Teleferikten manzarayı izleyebilir, kayak (bilmeyenler için eğitmenler eğitim veriyor) ve kızakla gezebilir, kafeteryalarda oturabilir, karnınız acıkırsa bir şeyler içip yemek yiyebilir veya kendi barbekünüzü yapıp restoranda yemek yiyebilirsiniz. yanındaki piknik alanında müzik eşliğinde oyunlar oynayabilirsiniz. “Ulaşım için aracınızla gelebilirsiniz ancak şehrin bazı yerlerinden halk otobüsleri de mevcut.”

7. Sarıkamış Kayak Merkezi

Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiye’nin en doğusunda, Kars ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Aralık başından mart sonuna kadar kayak yapabileceğiniz 25 kilometre uzunluğunda 5 etap pisti bulunuyor. Dünyada sadece Alpler’de görülen “Kristal Kar” adı verilen özel bir kar türüne sahip olan kayak merkezinin pisti, çam ormanlarının arasından geçerek ormanın rüzgarı engellemesini sağlıyor. Sarıkamış’ta yapabileceğiniz sporlardan bir diğeri de snowboard. Hem amatör hem de profesyonel kayak sporcularının tercih ettiği Sarıkamış’ın pistleri deniz seviyesinden 2.200 ila 2.900 metre yükseklikte bulunuyor.

Adres: İnönü, Hançerli Mevkii, 36500 Sarıkamış/Kars

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem görselliğe sahip bir kayak merkezi. Sadece telesiyej var. Bir kısmını açıkta bırakıyorsun. Kapalı olanla zirveye ulaşabilirsiniz. “Teleferik sistemi kapatılsa daha iyi olur.”

8. Palandöken Kayak Merkezi

Erzurum’da bulunan ve dünyanın en uzun ve dik pistlerine sahip olan Palandöken, yılın ortalama 5 ayı kayak yapmak isteyen kayak severler için oldukça uygundur. 2011 yılında Kış Oyunları’na ev sahipliği yaptıktan sonra hem yurt içinde hem de yurt dışında popülaritesini artıran Palandöken’e her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiğini söylemek abartı olmaz. Raylar özel olarak aydınlatılmıştır. Ayrıca snowboard, klasik kayak ve kızak gibi her seviyede kış sporu aktivitelerini de yapabilirsiniz.

Adres: Yunusemre, Palandöken Yolu, 25080 Palandöken/Erzurum

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel ve kış seyahati için uygun, ulaşımı da kolay. Bol fırsatlarla kayakçılar ve kızakçılar için idealdir. “Özel aracı olmayanlar için halk otobüsü mevcut. Otobüs numarası G11, kredi kartınızı okutarak otobüse binebilirsiniz.”

9. Akdağ Kayak Merkezi

Samsun’un Ladik ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Akdağ kayak merkezi, 1788 metre rakımlı Uzunyazı Zirvesi ile 1404 metre rakımlı Yemişen Zirvesi arasında yer alan bir kayak merkezidir. Arazi yapısıyla oldukça uzun kayak pistlerine sahip olan bu kayak merkezi, doğal çimlerle kaplı olup, yaz aylarında da çim kayağı yapılmasına olanak sağlamaktadır. Toplamda 6 pisti bulunan kayak merkezi, Samsun Havalimanı’na 100 km uzaklıkta bulunuyor.

Adres: Büyükkızoğlu, 55760 Ladik/Samsun

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Kış turizmi için harika bir yer…”

10. Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu’ya 40 km uzaklıkta bulunan Kartalkaya kayak merkezi kayak turizmi ile ününü artırsa da son yıllarda yayla turizmi ve doğa aktiviteleri için de sıklıkla ziyaret edilmektedir. Kartalkaya’daki konaklama tesislerinin bazılarında kayak malzemelerini unutanlar veya ilk defa kayak yapacaklar için ekipman kiralamak isteyenler için kayak odaları bulunmaktadır. Bölgede snowboard tutkunları için özel olarak yapılmış Snowpark adı verilen parkur da bulunmaktadır. 25 pistin bulunduğu kayak merkezinin 8 teleski, 6 telesiyej, 2 baby lift ve 8 telesiyej ile dönem içerisinde ortalama 10.000 kişiye hizmet verdiği tahmin ediliyor.

Adres: Kartalkaya Yolu, 14200 Tazılar/Bolu Merkez/Bolu

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Kayak tutkunlarına uygun bir yer. Ekipman maliyetleri pahalı.”

11. Saklıkent Kayak Merkezi

Antalya’ya 35 kilometre uzaklıktaki kayak merkezine şehir içi seçeneklerle, uygun fiyatlı müşteri hizmetleriyle ve özel araçla gidebilirsiniz. “Önce kayak yapın, sonra denize atlayın!” sloganıyla hizmet veren kayak merkezi, toplam 4 kayak pisti, 1 kızak pisti, 1 teleski, 1 telesiyej ve 1 babylift ile hizmet veriyor. Kayak merkezinde ayrıca dağ kulübeleri ve kayak odası da bulunmaktadır. Özellikle çevre illerden ve Antalya merkezinden günübirlik ziyaretçi ağırlayan kayak merkezinin pistleri hem amatörlere hem de profesyonellere uygun. Şu an yeterli kar yağışı olmadığından kayak yapmak isteyenlerin bir süre beklemesi gerekiyor.

Adres: Çamlıbel, 07070 Konyaaltı/Antalya

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “13 Ocak’ta yılan gibi dağlardan geçtik ama hava kuru olduğundan oraya güzelce ulaştık. Dağlarda fazla kar olmadığı için kızakları sadece çocuklar kullanıyor. Manzarayı tepeden görmek isteyenler için telesiyej çalışıyordu. Alana giriş ücreti 100 TL’dir. Müdür dönemin 1-2 hafta içinde başlayacağını söyledi. Sky pass ücreti günlük 900 TL’dir. 5 asansör 600 TL. Artık telesiyej yolculuğu kişi başı 150 TL’ye mal oluyor. Şimdilik tek cafe var çay ve sucuk burgerler 250 TL’den başlıyor. Tuvalet 20 TL.”

12. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi

Kastamonu ve Çankırı sınırları arasında bulunan Ilgaz Dağı, kış mevsiminde kayak tutkunlarının tercih ettiği bir yerdir. Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde yer alan kayak merkezi daha çok amatörler tarafından tercih ediliyor. Kayak yapmanın yanı sıra snowboard ve kızak için de tercih edilmesinin nedeni elbette uygun fiyatlı olmasıdır.

Adres: 37230 Bostan/Kastamonu Merkez/Kastamonu

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Ailecek ilk defa kayak yapmak için bir yere gittik, pist çok iyiydi, tesis güzeldi, ekip güler yüzlüydü, yemekler güzeldi. Can Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

13. Davraz Kayak Merkezi

Ispartalıların “Akdeniz’in İncisi” olarak andığı Davraz kayak merkezi, Isparta şehir merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1995 yılında turizm merkezi ilan edilen kayak merkezi, 2016 yılında Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi olarak değiştirildi. Davraz kayak merkezi, pistleri, geniş otoparkı, günübirlik kullanıma ayrılan alanları ve kayakçılara yönelik pistleriyle kayakçıları bekliyor. farklı seviyeler.

Adres: 32500 Bademli/Eğirdir/Isparta

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel ve konforlu bir kayak merkezi, amatör ve profesyonel kayakçılara hitap ediyor, ulaşımı kolay, yolları düzgün ama soğuk bir yer, ekipmansız gitmemenizi tavsiye ederim.”

14. Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi

Arkut Dağı kayak merkezi Bolu’daki bir diğer kayak merkezidir. İl merkezine 56 kilometre, Gerede ilçe merkezine ise 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi, Ocak-Mart ayları arasında kayak yapmaya uygundur. Arkut Dağı Kayak Merkezi’ndeki pistler özellikleri sayesinde kayak yapmaya yeni başlayan bireyler için oldukça uygundur. Yüksek rakımı ve temiz havasıyla beğeni toplayan bu kayak merkezinin kayakçıların yeni gözdesi olduğunu söyleyebiliriz.

Adres: Kıtırlar, 14900 Gerede/Bolu

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Yazıda da, kışın da farklıdır. Mükemmel doğa…”

15. Atabarı Kayak Merkezi

Artvin’deki Atabarı kayak merkezi yazın kamp yapmak, kışın kayak yapmak isteyenlerin gittiği bir yerdir. Hafta sonları kayak merkezi olarak faaliyet göstermesi biraz üzücü olsa da kar lastiği veya zinciri olmadan kayak merkezine gitmemenizi tavsiye ederim.

Adres: 08000 Ballıüzüm/Artvin Merkez/Artvin

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Kayak yapmak için ideal bir yer. Çam ormanları arasında tertemiz bir doğada kayak yapmanın keyfi. “Pist acemiler için küçük ama profesyoneller için güzel bir yer.”

16. Yedikuyular Kayak Merkezi

Kahramanmaraş’ta bulunan Yedikuyular Kayak Merkezi, farklı zorluk derecelerindeki 3 pistle hizmet veriyor. 2300 metre yükseklikte yer alan kayak merkezi, şehir merkezine 20 km uzaklıkta bulunuyor. Kahramanmaraş Akdeniz Bölgesinde yer almasına rağmen gerçekten soğuk olabiliyor. (Frost ünlüdür.)

Adres: Yeşiltepe Mah, Büğlek Cd. No:103, 46090 Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Bölgede kış turizmi açısından önemli bir tesis. 2300 m. yükseklikte. Kayak için en uygun zaman Aralık-Şubat aylarıdır. Kayak sezonu 15 Aralık – 1 Mart arasıdır. Şehir merkezine 20 km mesafededir. Ballıca mahallesi Büğlek caddesinden asfalt yol bulunmaktadır. Şehir merkezinden kendi aracınızla ya da minibüslerle gelebilirsiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu