Haber

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, basın toplantısı düzenledi.

Amaç ve taahhütlerinde açık ve şeffaf bir parti olduklarını belirten İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zengin, “Altına imza attığımız metinlerin sonuna kadar arkasındayız. Bununla ilgili olarak 13. Cumhurbaşkanlığı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Millet İttifakı olarak kazanmak ve Sayın Kılıçdaroğlu’na destek olmak.Bizim de onu Cumhurbaşkanı yapmak gibi bir hedefimiz var.” söz konusu.

Zorlu, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savunarak, Parti Genel Sekreteri Uğur’un görevine son verildiğini söyledi. Poyraz bugün bu konuda açıklamalarda bulundu. Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceğini açıkladı.

Şiddetli, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının zam olmadığını ileri sürerek, “Emeklilik maaşları 7 bin 500 liraya gelinceye kadar Hazine tarafından tamamlanıyor. 100 lira aktarılıyor. Yani size benziyor. bir şeyler yapıyorlar.” dedi.

“Milletimizin bizi Meclis’te birinci parti yapmasını istiyoruz”

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta cumhurbaşkanı adaylığına yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine Güçlü, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli arkadaşımızın, diğer yetkili arkadaşlarımızın da paylaştığı bu açıklama, Sayın Genel Liderimizin bilgisi dahilinde değildir. Hedef ve taahhütlerinde açık ve şeffaf bir taraf olduğumuzun altını çizmek isterim. altına imza attığımız metinlerin arkasında sonuna kadar var.Buna göre 13.Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’dur.İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak hep birlikte kazanıp Sayın Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak gibi bir hedefimiz var. Elbette bu amacımızı gerçekleştirmek için milletimizin bizi başta Meclis olmak üzere birinci parti yapmasını istiyoruz ve inanıyoruz ki en kısa zamanda sahalara inip GÜZEL PARTİ’yi bu hedefe hep birlikte taşıyacağız.”

“Bu sistem çoğulculuk üzerine kurulu değil”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na desteğine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi:

“Yeni 5’li 6’lı tablo iyi diyelim. Milletimizin öngörüsü her şeyden üstün. Onların gözleri önünde cereyan eden bir tartışma. Bize her fırsatta soruluyor, ‘Bu koalisyonu siz mi getirmek istiyorsunuz? tekrar iklim?’, ‘Altı cumhurbaşkanı olan bu ülkeyi nasıl yöneteceksiniz, nasıl karar vereceksiniz?’ “Şimdi böyle bir ittifak kurma telaşı var. ‘Bu sistem çoğulculuk üzerine kurulu bir sistem değil’ diye uyardık. Yüzde 50+1 diye milletimize sunduğumuz sistem fiilen birlik, kardeşlik ve demokrasi kültürümüzü kemirmeye devam ediyor. Bunu anlıyorsun, içinden çıkmaya çalışıyorsun ama kaçış yok. Bu seçimi bu sistemle yapacağız. Millet İttifakı olarak bu seçimleri birinci tipte kazanacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu