Ekonomi

Citi, Steel Dynamics hisse senedi hedefini 160 dolara yükseltti, satın almayı sürdürüyor

Çarşamba günü Citi, Steel Dynamics (NASDAQ:STLD) görünümünde kayda değer bir düzeltme yaparak fiyat hedefini bir önceki 130$’dan 160$’a yükseltirken hisse senedi için Al notunu yineledi. Firmanın analisti, yatırımcı duyarlılığındaki değişime dikkat çekerek, fabrikasyon yavaşlamaya ilişkin endişelerin yaygın olduğunu, ancak son 18 aydır piyasada hesaba katıldığını ve artık yaygın olarak kabul edildiğini kabul etti.

Analist, Steel Dynamics’in faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kârında (FAVÖK) önemli bir değişiklik olabileceğine ve şirketin Sinton operasyonlarında eksi 300 milyon dolardan artı 400 milyon dolara çıkabileceğine dikkat çekti. Bu düzeltme şirketin mali performansı üzerinde önemli bir etki yaratabilir.

Buna ek olarak, Steel Dynamics’in alüminyum fabrikasına yaptığı yatırımın belirli riskler taşıdığı kaydedildi. Ancak şirketin bu alanda “açık bir ilk hamle avantajına” sahip olduğu düşünülüyor. Citi analistine göre bu stratejik hamle Steel Dynamics’i pazarda olumlu bir konuma getirebilir.

Güncellenen fiyat hedefi, Steel Dynamics’in gelecekteki finansal performansı ve pazardaki konumuna ilişkin daha iyimser bir görüşü yansıtıyor. Satın Al notu, Citi’nin hisseyi uygun bir yatırım fırsatı olarak görmeye devam ettiğini gösteriyor.

NASDAQ’ta işlem gören Steel Dynamics, potansiyel FAVÖK iyileşmesi ve stratejik alüminyum fabrikası yatırımının şirketin büyüme yörüngesinde kilit faktörler olması nedeniyle, bu gelişmeler ortaya çıktıkça yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haberkahta.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu