Ekonomi

Veracyte, kanser teşhisini geliştirmek için C2i Genomics’i satın aldı

SOUTH SAN FRANCISCO, Kaliforniya – Veracyte, Inc., kanser teşhisinde dünya lideri. (NASDAQ:VCYT) Pazartesi günü yaptığı duyuruda, C2i Genomics, Inc.’in şirketin satın alma sürecini tamamladığını duyurdu. Bu stratejik hamle, Veracyte’ın teşhis platformuna tüm genomdaki minimal kalıntı hastalık (MRD) yeteneklerini getiriyor ve kanser bakımı sürecindeki rolünü genişletiyor.

C2i Genomics teknolojisinin ve ekibinin entegrasyonunun, Veracyte’ın kanser bakımını küresel olarak dönüştürme çabalarını desteklemesi bekleniyor. Veracyte CEO’su Marc Stapley’e göre, C2i’nin yapay zeka destekli tüm genom MRD platformunun eklenmesi, hizmetlerini tedavi izleme ve hastalık nüksetme testlerini içerecek şekilde genişletecek. Teknoloji aynı zamanda hasta bakımına yönelik daha zengin bilgi ve içgörülere de katkıda bulunacak.

Veracyte’nin yeni edindiği teknolojinin ilk uygulaması, yerleşik üroloji ticari kanalından ve açık geri ödeme yollarından yararlanarak kas invazif mesane kanseri için bir MRD testi olacaktır. Şirket ayrıca odaklanılan diğer endikasyonlar için ek MRD testleri geliştirmeyi planlıyor.

Alışılagelmiş satın alma fiyatı ayarlamalarıyla 70 milyon dolarlık satın almanın bedeli, yaklaşık 2,7 milyon Veracyte hissesiyle ödendi. Hisse veya nakit olarak ödenecek 25 milyon $’a kadar ilave koşullu bedel, önümüzdeki iki yıl içindeki gelecekteki performans kilometre taşlarına bağlıdır.

Veracyte’ın teşhis platformu, genomik ve klinik veriler, biyoenformatik, yapay zeka ve kanıt oluşturma motoruyla desteklenen yüksek performanslı kanser testleri sağlamasıyla biliniyor. Bu unsurlar, testlerin kalıcı olarak geri ödenmesine ve tıbbi kılavuzlara dahil edilmesine, ayrıca devam eden inovasyona ve ürün hattının geliştirilmesine katkıda bulunur.

Basın bülteni, satın almanın beklenen faydalarına ilişkin ileriye dönük açıklamaların, gerçek sonuçların varsayımlardan önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilecek riskler ve belirsizlikler içerdiği konusunda uyarıyor. Bu vaatleri etkileyebilecek faktörler arasında Veracyte’ın ürünlerini ticarileştirme ve geri ödeme alma yeteneği, C2i Genomics’in iş entegrasyonu ve daha geniş ekonomik ve jeopolitik sonuçlar yer alıyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler Veracyte, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

uluborluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu