Haber

Taksim’de Bombalı Saldırıyı Gerçekleştiren Ahlam Albashir Kimdir? Ahlam Albashir Nereli, Kaç Yaşında?

13 Kasım Pazar günü tüm Türkiye’nin gönlünde derin bir yara açıldı. Taksim İstiklal Caddesi’nde saat 16:20’de bombalı bir saldırı gerçekleşti. Meydana gelen patlamada 81 kişi yaralandı, 6 vatandaşımız da hayatını kaybetti. İstanbul’daki fecî saldırıyı gerçekleştiren saldırganın kimliği de açıklandı. Son dakika gelişmelerinin ardından Ahlam Albashir ismindeki terörist hakkında yapılan araştırmalar sürat kazandı. Peki Ahlam Albashir kimdir, kaç yaşında? Ahlam Albashir nereli? Ahlam Albashir nerede yakalandı, hangi terör örgütüne bağlı?

İşte mevzu hakkındaki tüm ayrıntılar…

İstanbul’un en işlek yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım Pazar günü dehşetli bir patlama meydana geldi.

Yürekleri dağlayan patlama sonucu 2’si ağır 81 kişi yaralanırken, ortalarında çocukların bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti. Gündemi derinden sarsan olayın akabinde güvenlik güçleri tarafından ayrıntılı bir araştırma başladı.

Dünya çapında yankı oluşturan patlamanın gerçekleşmesinden bir müddet sonra olay yerini gösteren kamera imgeleri ortaya çıktı.

Kadın teröristin bombayı caddedeki bir bankın olduğu yere poşet içerisinde bıraktıktan sonra olay yerinden koşarak uzaklaştığı açıklanmıştı.

Olay yerinden süratle uzaklaşan teröristin “müşteri” kılığında bir taksiye bindiği gelen bilgiler ortasındaydı. Terörle Gayret ve istihbarat üniteleri kaçan teröristi yakalamak için geniş çaplı bir arama başlatmıştı.

Taksim’deki bombalı saldırıyı düzenleyen hatalının saklandığı meskende yakalanmasının akabinde kimliği de tespit edildi.

Ahlam Albashir Kimdir, Kaç Yaşında? Ahlam Albashir Nereli?

Adının Ahlam Albashir olduğu tespit edilen teröristin Suriye asıllı olduğu ortaya çıktı. 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen Ahlam Albashir 23 yaşında.

Ahlam Albashir Nerede Yakalandı?

Güvenlik güçleri, eli kanlı teröristin irtibatta olduğu 21 adrese baskın düzenledi. Türkiye’ye Afrin üzerinden giriş yaptığı belirlenen Ahlam Albashir, 13 Kasım gecesi Küçükçekmece Kanarya’daki evinde yakalandı.

Ahlam Albashir Tabirinde Ne Dedi?

Emniyetteki birinci ifadelerinde Ahlam Albashir’in, PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da bir eylem talimatı aldığını, bu nedenle dün saat 16.20 sıralarında bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve ardından kaçtığını ifade ettiği açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ”PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.’ tabirleri yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu