Renk

Samsung Galaxy S24 Ultra’nın ilk sorunu ekranda göründü

Galaxy S24 Ultra Artık oldukça yeni ve birçok kullanıcı tarafından beğeniliyor. Akıllı telefon son derece parlak bir ekrana, sağlam bir çerçeveye, güçlü performansa, geliştirilmiş kameralara ve uzun pil ömrüne sahip. Ancak son şikayetlere bakılırsa telefonla ilgili her şey mükemmel değil. Çünkü Galaxy S24 Ultra’nın 6,8 inç Dinamik AMOLED ekranında renklerle ilgili sorunlarVar gibi görünüyor.

Bazı Galaxy S24 Ultra kullanıcıları, akıllı telefonlarının ekranının Galaxy S23 Ultra’ya kıyasla daha soluk renkler ürettiğini belirtiyor. Bu sorun yalnızca telefonun ekranla ilgili ayarlarında ‘Canlı’ renk profili kullanıldığında ortaya çıkar. Ayrıca aynı sorun Galaxy S24 ve Galaxy S24+’da da yaşanacak gibi görünüyor.

Yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi Canlı renk profilini seçmek Galaxy S21 Ultra’da renk doygunluğunu artırıyor. Ancak Galaxy S24 Ultra’da aynı ekran profilini seçmek renk yoğunluğunu pek değiştirmiyor. Bazı kullanıcılar Canlı renk profilini değiştirmenin işe yaramayabileceğini ve bu seçeneği seçmenin amaçlandığı gibi çalışmadığını bildiriyor.

Güney Koreli teknoloji devinin önümüzdeki günlerde bu sorunu ve diğer olası sorunları çözecek bir yazılım güncellemesi yayınlaması bekleniyor. Ancak Samsung’un bu soruna henüz bir yanıt vermemesi nedeniyle bunun donanımsal mı yoksa yazılımsal bir sorun mu olduğu net değil.

haberbala.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu