Ekonomi

Rocket Lab uzay enkazını takip eden uyduları fırlattı

MAHIA, Yeni Zelanda – Rocket Lab USA, Inc., bir havacılık şirketi ve fırlatma hizmet sağlayıcısı. (NASDAQ: RKLLB), Spire Global, Inc. ve müşterileri NorthStar Earth & Space için dört uzay durumsal farkındalık (SSA) uydusunu başarıyla yörüngeye fırlattı. ‘Four Of A Kind’ adı verilen görev, Yeni Zelanda’daki Rocket Lab Fırlatma Kompleksi 1’den havalandı ve şirketin 2024’teki ilk görevi ve bugüne kadarki 43. Electron fırlatması oldu.

Spire tarafından inşa edilen ve işletilen uydular, daha iyi çarpışma önleme ve navigasyon için Dünya’ya yakın nesnelerin takibini geliştirmeyi amaçlıyor. Uydular, 530 km’lik dairesel bir Dünya yörüngesine yerleştirildi ve bu da Rocket Lab’ın 176 uydunun başarıyla konuşlandırılmasına katkıda bulundu.

Ana göreve ek olarak Rocket Lab, yeniden kullanılabilirlik planlarında da önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Electron roketinin ilk aşaması Dünya’ya kontrollü bir iniş yaptı ve şu anda kurtarılmakta olduğu Pasifik Okyanusu’na düştü. Bu etkinlik, Rocket Lab’ın Electron’u dünyanın ilk yeniden kullanılabilir küçük yörünge roketi yapma hedefine doğru atılmış bir adımdır.

Rocket Lab kurucusu ve CEO’su Peter Beck, görevin başarısından ve şirketin bu yılki yoğun lansman programından duyduğu heyecanı dile getirdi. Beck, ileri düzey görevlerde uydu müşterilerine güvenilir fırlatma hizmetleri sağlamanın önemini vurguladı.

‘Four of A Kind’ misyonu, birden fazla NASA lansmanı, hipersonik teknoloji testleri ve çeşitli ticari ve savunma ortaklarına yönelik görevler de dahil olmak üzere, Rocket Lab’ın 2024’teki tam programının bir parçası. Rocket Lab ayrıca BlackSky, Synspective ve Kineis gibi uydu operatörleri için yaklaşan blok lansmanlarına da hazırlanıyor.

Merkezi Long Beach, Kaliforniya’da bulunan Rocket Lab, kurulduğu 2006 yılından bu yana uçtan uca bir uzay şirketi olarak kendini kanıtlamıştır. Electron roketi, Ocak 2018’deki ilk yörüngesel fırlatmasından bu yana her yıl en sık fırlatılan ikinci ABD roketi olmuştur. Şirket aynı zamanda daha büyük Neutron fırlatma aracını da geliştiriyor ve Photon uzay aracı platformu, NASA’nın Ay ve Mars misyonlarının yanı sıra Venüs’e yapılacak özel bir ticari görev için de seçildi.

Bu yazıdaki bilgiler Rocket Lab USA, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

Rocket Lab USA, Inc. RKLB (NASDAQ:RKLB) uydu dağıtım yeteneklerini genişletmeye ve kullanılabilirlik hedeflerini ilerletmeye devam ederken, şirketin mali sağlığı ve piyasa performansı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Rocket Lab, 2,42 milyar dolarlık piyasa değeriyle havacılık ve uzay sektörünün değerli bir oyuncusu. Son on iki ayda kârlı olmamasına rağmen, bir şirketin bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulunması, finansal istikrarın güvenilir bir işaretidir. Bu, Rocket Lab’in likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması ve havacılık endüstrisinin sermaye yoğun doğasında gezinmek için bir yastık sağlaması gerçeğiyle tamamlanmaktadır.

InvestingPro verileri, 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %26,59’luk önemli bir gelir artışı gösteriyor; bu da şirketin genişleyen operasyonlarını yansıtıyor. Ancak analistler şirketin bu yıl kârlı olacağını öngörmediğinden ve şirketin faaliyet geliri marjı %-70,58 olduğundan bu durum henüz kârlılığa dönüşmedi. Hisse senedi son altı ayda %32,43’lük önemli bir düşüşle dalgalı bir seyir izledi ancak son üç ayda güçlü bir %17,73’e geri döndü.

Daha derinlemesine analiz arayan yatırımcılar için, InvestingPro+’da Rocket Lab’in yüksek gelir değerleme çarpanı ve 4,13’lük yüksek Rezervasyon Fiyatı çarpanıyla işlem yapma gibi ek InvestingPro İpuçları bulunabilir. InvestingPro şu anda aboneliklerde %50’ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indirimi sunuyor. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğine %10 ek indirim SFY241 Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık abonelikte %10 ek indirimden yararlanabilirsiniz. Bu araçlarla yatırımcılar Rocket Lab’in mali durumunu daha iyi anlayabilir ve daha bilinçli kararlar verebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberkangal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu