Haber

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den öğrencilere yarıyıl tatili mesajı

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatili nedeniyle yayınladığı mesajında ​​öğrencilere seslenerek, “Ekran karşısında geçirdiğiniz zamanı sınırlayın. Televizyon, bilgisayar ve internette sınırsız zaman geçirmeyin. Bu çok önemli” dedi. zihinsel ve fiziksel sağlığınız için. Kitap okumanın keyfi ve bilgi edinme süreci.” “Ekranların sağlayamayacağı bir zenginlik derinliği sunuyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarın başlayacak yarıyıl tatiline ilişkin bir mesaj yayınladı. Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, “Sevgili öğrencilerimiz, ücretli öğretmenlerimiz ve değerli velilerimiz, bugün 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını tamamladığımız bugün, öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor, tüm öğrencilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Öğretmenlerimize yeterli bir tatil. Geride bıraktığımız bu dönem, onların hayal gücü ve hedefleriyle geleceğimizin yönünü belirleyen dönemdir.” “Bunu öğrencilerimizin, irfan ve irfanlarıyla geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin ve eğitim yolculuğumuz boyunca güçlü desteklerini esirgemeyen velilerimizin başarısı olarak gururla anıyor ve her birine, hayat boyu gösterdikleri ortak çaba ve azimden dolayı teşekkür ediyorum. dönem” dedi.

‘Karne, potansiyelinizi tam olarak yansıtacak bir işaret değil’

Bakan Tekin, ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuyla çıktıkları eğitim yolculuğunda en büyük amaçlarının iyi, ahlaklı, erdemli, kendi medeniyet dünyasını derinden bilen, dünyayı iyi tanıyan öncü nesiller yetiştirmek olduğunu vurguladı. “Sevgili öğrenciler, sizler bu aziz milletin istikbali ve istikbalisiniz. Sizler bizim umudumuzsunuz. Eğitim hayatınızda gösterdiğiniz kararlılık, ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak en büyük gücümüzdür. Bu dönemde eğitim alanında attığımız kararlı ve umutlu adımlar sayesinde her biriniz potansiyelinizi en üst düzeyde kullanabilecek, hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli beceri, bilgi ve fırsatlara sahip olabileceksiniz. Bu yenilik ve gelişmeler sadece bugününüzü değil, geleceğinizi de şekillendirecek, sizi bilinçli, uzman ve etkili bireyler olarak yetiştirecektir. Karne, öğrenme yolculuğunuzdaki çabanızı ve gelişiminizi gösteren değerli bir gösterge olsa da, performansınızı değerlendirecektir. kişiliğinizi, karakterinizi, bizim gözümüzdeki değerini ve potansiyelinizi tam olarak yansıtacaktır. Bu bir işaret değil. Hayat her zaman bir öğrenme ve keşfetme sürecidir; tıpkı çölde bir kum tanesini alıp cebinize koymak gibi. Her yeni bilgi, hala öğrenilecek çok şeyin olduğunu gösteriyor. Çöldeki kum taneleri gibi bilginin sonu yoktur. Ne çölde bir kum tanesi eksilir, ne de o çöle gücümüz yeter. Karne o çölde sadece bir kum tanesi. “Değerli olan hayatın her alanında öğrenmeye ve gelişmeye her zaman açık olmanızdır” dedi.

‘TATİLİNİZİ KİTAPLARLA DOLU BİR MACERAYA DÖNÜŞTÜRÜN’

Öğrencilere tatilde dinlenmelerini, yeni şeyler öğrenmelerini, sorumluluk almalarını, evdeki küçük işlere yardımcı olmalarını ve büyüklerini ziyaret etmelerini öneren Bakan Tekin, “Eğlenceli, dinlenmeli, öğrenmeli ve etkili bağlantı istikrarı kurmanıza yardımcı olacak tatil kitapları hazırladık. Kitaplarımızla sadece akademik olarak değil, sosyal ve duygusal olarak da besleneceksiniz.Ayrıca yarıyıl tatilinizi müze ve tarihi mekanları gezmek, kültürel zenginliklerimizi keşfetmek, tarihi yerleri daha yakından tanımak için bir fırsat olarak değerlendirin. Yaşadığınız şehrin kültürel dokusuna ve kültürel dokusuna saygı gösterin. Tatil döneminde elbette teknolojiyle sağlıklı bir ilişki kurmanın değerini de takdir edeceksiniz. Hatırlatmak isterim, ekran karşısında geçirdiğiniz zamanı sınırlandırın. televizyon, bilgisayar ve internette sınırsız vakit geçirmeyin.Bu zihinsel ve fiziksel sağlığınız için çok önemlidir.Kitap okumanın keyfi ve bilgi edinme süreci, ekranların sağlayamayacağı bir zenginlik derinliği sunar. “O halde tatilinizi fikirlerinizi ve hayal gücünüzü geliştirecek kitaplarla dolu bir maceraya dönüştürün” dedi.

ÖĞRETMENLERE MESAJ

Bakan Tekin ayrıca öğretmenlere bu dönem gösterdikleri özveri ve özveriden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bugün bağımsız bir ülkeden, birleşmiş bir milletten ve aydınlık bir gelecekten bahsediyorsak, bu, tüm bilgi ve emeğini milletimizin hizmetine adayan siz değerli öğretmenlerimizin titiz çalışmaları sayesindedir. Ben çok mutluyum. Bilgisi, tecrübesi ve irfanıyla gönül ve zihin dünyamızı zenginleştiren sizlerle aynı ideal doğrultusunda çabalamaktan gurur duyuyorum.Özellikle ‘Öğretmenler Odası Toplantıları’ kapsamındaki aktif katılımınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Eğitim politikalarımızın şekillenmesinde katkılarınız var. Toplantılarımızı ve diğer tüm istişarelerimizi yeni dönemde de verimli bir şekilde sürdürme kararlılığındayız. Bu istişareler, eğitim camiamızın daha iyi bir geleceğin inşasında kritik bir role sahiptir. “Hepinize sağlıklı, huzurlu bir gelecek diliyorum. ve verimli bir yarıyıl tatili.”

‘ÇOCUKLARINIZI YÖNETİN’

Açıklamada velilere seslenen Bakan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Sizler, bu toprakların geleceği ve aziz milletimizin en kıymetli varlıkları olan çocuklarımızın yetişmesinde, onların ilim ve faziletlerinde yetişmesinde, güneşin sıcaklığı, toprağın rahmeti kadar hayati bir rol oynuyorsunuz. Çocuklarımıza gösterdiğiniz sabır, anlayış, koşulsuz sevgi ve verdiğiniz destek, onların hayallerine ve hedeflerine kuvvetli bir rüzgar gibi ulaşacaktır.” Doğru yöne yelken açmalarına yardımcı olacaktır. Geride bıraktığımız eğitim döneminde verdiğiniz destekten dolayı şükranlarımı sunarım. Eğitim; bilgi, ahlak ve karakter oluşumunu içerir. Bu nedenle karnelerin getirdiği sonuçlar ne olursa olsun, çocuklarınızla bu sonuçları gerçekleştirecek şekilde konuşun ve çocuklarınızla gelecekteki hedeflerini ve bu hedeflere nasıl ulaşabileceklerini konuşun. Çocuklarınıza rehberlik edin. Onlara güvendiğinizi ve onları koşulsuz sevdiğinizi hissettirin. Onlara başarının ve gelişimin sadece notlarla ölçülmediğini anlatın; dürüstlük, çaba ve kararlılık gibi değerlerin de yaşamda büyük değer taşıdığını. Karneler çocuklarımızın güçlü yönlerini ve gelişime açık alanlarını gösteren fırsatlardır. Unutmayın, her çocuk benzersizdir ve kendine özel bir yolculuğu vardır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu