Haber

Mersin Terör Saldırısı Davasında Tutuklu Sanıklar Serbest Bırakıldı

MERSİN’in Mezitli ilçesinde, polis memuru Sedat Gezer’in şehit edildiği Tece Polis Evi’ne düzenlenen terör saldırısıyla ilgili 10 şüphelinin yer aldığı davada tutuklanan olmadı. Dinlenen tanık ifadeleri, raporların içeriği, savunmalarının alınmış olması ve dosyanın kapsamı dikkate alınarak tutuklu kalan 2 sanık serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz yıl 26 Eylül günü saat 23.00 sıralarında Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polis karakoluna PKK’lı kadın teröristler Dilara Ürper ve Emel Feremez tarafından saldırı düzenlendi. Teröristler, karakolda nöbet tutan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında polis memuru Sedat Gezer, teröristlerden birini vurarak yaraladı. Biri yaralı iki terörist kaçamayacaklarını anlayınca sırt çantalarında taşıdıkları bombalarla kendilerini havaya uçurdular. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit olurken, meslektaşı Abdulkadir Öztürk ile bir sivil de yaralandı. Olayla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Gözaltına alınan iki sanık, Tarsus ilçesinde kadın teröristlerin paramotorla geldiği arazi yakınında bekçilik yapan Sait Demir ve teröristleri ilçeden aracıyla kent merkezine götüren Abdulgalip Gök’ün yanı sıra Olayla irtibatlı olduğu belirlenen tutuksuz Zeki Önen, Mazlum Karaboğa, Mazlum Dolamış, Kahraman Bağış ve Ahmet Erdoğan ile Fatih S. ile firari sanıklar tutuklandı. Dilşah Ercan ve Ahmet Ahmo hakkında hazırlanan 66 sayfalık iddianame, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

2’şer defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi

İddianamede, teröristlerin karakol yakınındaki çöp konteynırına bıraktığı patlayıcıda parmak izleri tespit edilen PKK’lı terörist Dilşah Ercan, paramotorda parmak izleri tespit edilen ve teröristleri saldırıya hazırladığı belirlenen Ahmet Ahmo yer alıyor. Sait Demir ve Abdulgalip Gök, ‘izinsiz’, ‘devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak’ suçlamasıyla suçlandı. ‘Ülkeye ateşli silah ve mermi ithal etmek, üretmek, nakletmek, satmak’, ‘tehlikeli maddeyi izinsiz veya el değiştirmeden bulundurmak’, ‘7 kişiyi kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘3 kasten öldürmeye teşebbüs’ ‘Kasten adam öldürme’ ve ‘Mala ve kamu malına zarar verme’ suçlarından her biri için iki ağırlaştırılmış müebbet ve 227 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer sanıklar için ise ‘kamu görevi nedeniyle kişiyi kasten öldürme’ ve ‘mala ve kamu malına zarar verme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 207 yıla kadar hapis cezası istendi.

HAKİMİN ÖNÜNE GELDİLER

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşması görüldü. Duruşma salonunda tutuklu sanıklar Abdulgalip Gök ve Sait Demir’in yanı sıra suçtan zarar gören müşteki ve avukatlar da hazır bulundu.

‘İNSANLIK ADINA BU KADINLARI ARACIMA ALDIM’

İddianamede, teröristleri aracıyla Tarsus’tan kent merkezine getirmekle suçlanan tutuklu ziraat mühendisi Abdulgalip Gök, savunmasında şunları söyledi: “14 aydır cezaevindeyim. İnsanlık adı. Allah aşkına vicdanınıza sığınıyorum. Tüm bilgi ve belgeler dosyada. Serbest bırakıldım.” “Ben bunu talep ediyorum” dedi.

‘İNSANLIK ADINA BİR ŞEY YAPTIM VE BU BANA ZORLUK YARATTI’

İddianamede kadın teröristlerin paramotorla geldiği Tarsus ilçesinin Yaramış Mahallesi’ndeki arazi yakınında bekçi olarak adı geçen Sait Demir, savunmasında, “Ben insanlık adına bir şey yaptım ve bu başıma bela oldu” dedi. Bu davayla hiçbir ilgim yoktur, tahliyemi talep ediyorum.”

Tanık ve avukatların dinlenmesinin ardından tutuklu sanıklar Sait Demir ve Abdulgalip Gök’ün tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu