Haber

Kerkük Türkmenlerinden Türkiye’deki deprem bölgelerine yardım ve destek devam ediyor

Irak’ın Kerkük kentindeki Türkmen Sivil Toplum Kuruluşları, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde vatandaşlar için toplanan 7 tır dolusu malzemeyi Türkiye’ye gönderdi.

Irak Türkmen Cephesi’ne (ITC) bağlı Türkmen Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı İstibrak Yazıroğlu, “3 gündür toplanan battaniye, kışlık giysi ve diğer yardımlardan oluşan toplam 7 TIR’ı Irak’a gönderdik. Kardeş ve akraba Türk milleti, Türkiye’deki deprem bölgelerine.” söz konusu.

Dün 1 tır, bugün 6 tır dolusu yardım malzemesinin gönderildiğini, yardım seferberliğinin devam edeceğini belirten Yazıcıoğlu, yıllardır Irak ve Türkmen milletinin yanında olan Türkiye’yi ve Türkmen milletini yalnız bırakmayacaklarını bildirdi. ve kötü zamanlar

“Bir battaniye veya bir parça giysi muhtemelen bir hayat kurtarabilir.” Yazıroğlu, kampanyaya katılan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yazıroğlu, Türkmen sivil toplum kuruluşlarının Irak’ın 7 ilinde Türkiye’deki depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasının bir ay süreyle devam edeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu