Haber

İsrail Güçleri Batı Şeria’da Bir Araca Ateş Açtı, 3 Filistinli Öldü

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerem kentinde bir araca ateş açarak 3 Filistinliyi öldürdüğü, bir Filistinliyi de ağır yaraladığı bildirildi.

Bölgedeki görgü tanıkları, İsrail Özel Kuvvetlerinin Tulkerem kentinde bir araca ateş açtığını belirtti.

Araçtakilerin vurulduğunu aktaran görgü tanıkları, söz konusu kişilerin sağlık durumlarına ilişkin bilgi vermedi.

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Tulkerem’deki saldırıda 3 Filistinlinin öldüğü, 1 kişinin de ağır yaralandığı belirtildi.

Hayatını kaybeden Filistinlilerin kimlikleri hakkında bilgi verilmezken, İsrail ordusundan saldırıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 158 Filistinli hayatını kaybetti.

Doğu Kudüs’teki bıçaklı saldırıda yaralanan İsrail polisi hayatını kaybetti

Öte yandan işgal altındaki Doğu Kudüs’te bu sabah düzenlenen bıçaklı saldırıda ağır yaralanan Elisheva Rose Ida Lubin isimli İsrail polisinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Polisten yapılan açıklamada, ABD vatandaşı Lubin’in 2021 yılında İsrail’e yerleştiği ve 2022 yılında İsrail polisine katıldığı kaydedildi.

Doğu Kudüs’ün Sahire Kapısı yakınında bu sabah bıçaklı saldırı düzenlendiği ve biri ağır olmak üzere 2 İsrail polisinin yaralandığı kaydedildi.

Saldırıyı gerçekleştiren 16 yaşında olduğu kaydedilen Filistinli, İsrail polisi tarafından vurularak öldürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu