Haber

Erzincan belediye başkanı hangi partiden? Erzincan’ın belediye başkanı kimdir, hangi partiden seçilmiştir?

Erzincan Belediye başkanı hangi partiden? Sorusu güncel olaylar çerçevesinde ve yaklaşan yeni yerel seçimlerle birlikte gündeme geliyor ve araştırmaya konu oluyor. Yüksek Oy Kurultay’a göre açılan sandıklar sonucunda resmi bilgi açıklandı. Peki Erzincan belediye başkanı hangi partiden? Erzincan’ın belediye başkanı kimdir ve hangi partiden seçilmiştir?

ERZİNCAN BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN?

2019 Erzincan yerel oy Sonuçlara göre, Erzincan Belediye Başkanı için yarışan AK Parti’nin adayı Cemalettin Başsoy yüzde 33,00 oy alırken, MHP’nin adayı Bekir Aksun ise yüzde 42,36 oy alarak seçimi kazandı. Dolayısıyla Erzincan Belediye Başkanı MHP’den seçildi. Ayrıca Erzincan il genel kurul sonuçlarına göre MHP yüzde 30,65 oyla ikinci parti olurken, AK Parti yüzde 36,32 oyla birinci parti oldu. Buna göre Erzincan belediye başkanına MHP’li Bekir Aksun seçildi.

Erzincan Seçim Sonuçları 2019

BEKİR AKSUN KİMDİR?

Bekir Aksun, Yerel Seçim SonuçlarıErzincan | MerkezBekir Aksun BiyografiBekir Aksun, 1967 yılında Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçi bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Üzümlü’de, lisans eğitimini ise Atatürk Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Yüksekokulu ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamladı.

Aksun, eğitimini tamamladıktan sonra 17 yıl boyunca Erzincan’ın çeşitli okullarında öğretmenlik yaptı. 2006 yılında öğretmenliği bırakıp iş hayatına başladı. Aktif siyasi hayatına 2007 yılında başlayan Aksun, parti bünyesinde çeşitli görevlerde bulunduktan sonra MHP Erzincan İl Genel Meclis Üyesi, İl Başkanı ve 24 Haziran 2018 Genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Aksun evli ve üç çocuk babasıdır.

odunpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu