Haber

Bartın’da sel felaketi sonrası işyerleri yeniden açıldı

Bartın’da 9 Temmuz’da meydana gelen selde zarar gören sanayi sitesindeki işyerleri kademeli olarak yeniden hareketlendi.

Sağanak nedeniyle yaklaşık 200 işyerinin çamura gömüldüğü Gecen köyündeki sanayi sitesinde yer alan işyerlerinde temizlik ve onarım çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Özellikle ayakkabı imalathaneleri, mobilya firmaları ve gıda toptancıları depolarında selin izleri büyük ölçüde silindi.

Esnafın bir kısmı temizlenen iş yerlerini tamir edip boyayarak yeniden hizmet vermeye başladı.

Ayakkabı üretimi yapan firmanın işletme müdürü Çağan Öztürk, yaklaşık 3 hafta önce büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, iş yerinde temizledikleri selin izlerinin yüreklerde kaldığını söyledi.

İşletmedeki personelin işlerinin başına döndüğünü kaydeden Öztürk, “Her şey tam, hiçbir eksiğimiz yok. Ufak tefek sorunlarımız olsa da bunları da zamanla tamamlayıp daha iyi işler yapmaya devam edeceğiz. Şu an tamirini yaptığımız makinelerle 45 kişi işçilerimizle kaldığımız yerden devam edeceğiz.” dedi.

Mobilya ustası Oğuzhan Coşkun da selin ilk günlerinin çok zor geçtiğini söyleyerek, kesintiye uğrayan üretimlerine başladıklarını kaydetti.

Sel suyunun girdiği atölyelerindeki makinelerin sular altında kaldığını anlatan Coşkun, “Makinelerimizi tekrar tamir ettik, temizlik çalışmasının ardından üretime başladık. Sunta, keçe, süngerlerimizde çok hasar var ama şükürler olsun. Allah’ım yavaş yavaş üretime başladık.” sözlerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu