Haber

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 4. Kez Ukrayna’yı Ziyaret Etti

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasından bu yana dördüncü kez Kiev’i ziyaret etti.

New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde ülkesinin Ukrayna’ya desteğini göstermek amacıyla savaşın başlangıcından bu yana dördüncü kez Kiev’e giden Baerbock’un ziyareti güvenlik nedeniyle bilinmiyordu.

Rusya’nın Ukrayna’nın tamamına savaş ilan etmesinden bu yana 565 gün geçtiğini kaydeden Baerbock, “Her gün yeni bir korku, her gün yeni bir acı ve ölüm. Bu, Ukrayna halkının her gün yaşadığı acımasız gerçektir.” Bu kelimeyi kullandı.

Ukrayna’nın Avrupa’nın özgürlüğünü büyük bir cesaret ve kararlılıkla savunduğunu vurgulayan Baerbock, “Ukrayna kendisini önümüze koyduğu için bize güvenebilir. Ukrayna ‘aday ülke’ statüsünde, şimdi başlama kararına hazırlanıyoruz.” AB’ye katılım müzakereleri var.” dedi.

Almanya’nın Ukrayna’ya ekonomik, askeri ve insani açıdan destek vermekten vazgeçmeyeceğinin altını çizen Baerbock, bunu yaparken geleceğe de baktıklarını çünkü Ukrayna’da barıştan başka bir şey istemediklerini söyledi.

Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’da “korkunç bir terör yaşattığını” savunarak, Putin’in bu amaçla Ukrayna’daki günlük yaşamı ve sivil kurumları hedef aldığını, halkın cesaretini kırarak moralini bozmak istediğini belirtti.

Rusya’nın bombalarıyla Ukrayna’da insanları öldürmekle kalmayıp binlerce Ukraynalı çocuğun geleceğini de çaldığını anlatan Baerbock, şöyle konuştu:

“Bu çocuklar çocuk kurumlarından, yetimhanelerden ve okullardan alınıp Rus eğitim kamplarına gönderiliyor veya Rusya’da evlatlık veriliyor. Çocukların Rus yetkililer tarafından aileleriyle tüm bağlarını koparacak derecede beyinlerinin yıkandığı ve vatan yürek yakar.

Kaçırılan çocukları evlerine döndürmek için çalışan kuruluşları, Ukraynalı yetkilileri ve STK’ları destekliyoruz. Hiçbir şey bu savaşın en masumların, yani çocukların pahasına yürütülmesini haklı gösteremez. “Barışa doğru atılacak ilk adım Putin’in bu çocukların evlerine dönmelerine izin vermesidir.”

iscehisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu