Teknoloji

1983 tarihli Steve Jobs kartviziti için küçük bir servet ödendi

Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs hayatını kaybedeli 10 yıldan uzun bir süre olsa da teknoloji dünyasındaki önemi hala hissediliyor. Bu da onun sıradan eşyalarını çok değerli kılıyor. Öyle ki yeni gerçekleştirilen bir açık artırmada, Jobs tarafından imzalanmış eski bir Apple kartviziti, 181.183 dolara satıldı.

1983 yılına ait olduğu tahmin edilen imzalı kartvizit, RR Auction şirketi tarafından düzenlenen “Steve Jobs ve Apple Bilgisayar Devrimi” müzayedesinde satışa sunulan Jobs imzalı 6 parçadan biri. RR Auction’a göre kartvizit, Jobs’la ilgili tüm eşyalar arasında en fazla parayı getiren eşya oldu ve teknoloji devinin imzaladığı 5 kartvizitten biri.

RR Auction’ın başkan yardımcısı Bobby Livingston konuyla ilgili yaptığı bir basın açıklamasında; “Steve Jobs imzalı Apple kartvizitinin 180.000 doların üzerinde bir fiyata satılması, imzalı kartvizitlerde yeni bir standart oluşturuyor. Bu, Jobs’un kalıcı mirasının ve Apple’ın modern dünyamız üzerindeki derin etkisinin bir kanıtı” dedi.

Diğer yüksek meblağlara satılanlar arasında, 176.860 dolara satılan, 1976 yılında Jobs tarafından imzalanan bir çek bulunuyor. Çek, Apple’ın resmi kuruluşundan yaklaşık 2 hafta öncesine ait. Yazıldığı tarihte, yani 19 Mart 1976’da, Apple’ın henüz kişiselleştirilmiş çekler kullanmaya başlamadığı görülüyor. Jobs bu yüzden çekin sol üst köşesine şirket adı olarak “Apple Computer “ı el yazısıyla yazmış. Çekin üzerinde yer alan adres, efsaneye göre şirketin kurulduğu yer olan Palo Alto’daki ünlü “Apple Garage “a ait.

Jobs tarafından imzalanmış tüm eşyaların yanı sıra 1980’lerden kalma bir kartvizit ve imzasız bir tanıtım posteri de satıldı. Satılan diğer enteresan ürünler arasında, 2003 yılında Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti için Jobs tarafından imzalanmış bir sinema bileti de bulunuyor.

Apple’ın eski CEO’su imza taleplerini reddetmesiyle tanınıyordu ancak anlatılana göre bu olayda, ailesiyle birlikte sinemada karşılaştığı bir hayranının talebini geri çevirmemiş. Hayranın yanında kağıt olmadığı için Jobs’a imzalaması için sinema biletini vermiş. İşte bu bilet de 14.653 dolara alıcı buldu.

Bir başka eğlenceli parça ise Jobs’un 1986 yılında Next’in CEO’su iken bir iş başvurusu yapan adaya gönderdiği bir iş mektubu.

alpuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu